El museu valencià de la Mel (MUVAMEL)

 

El Museu Valencià de la Mel (MUVAMEL) està situat al municipi valencià de Montroi (Ribera Alta), a només 20 minuts de València per autovia i molt prop del complex turístic Ciutat de les Arts i les Ciències. En aquest espai de 560 metres quadrats, des del qual s’albira la torre-castell de Montroi, el visitant pot accedir a un espai interactiu format per una sala d’exposició permanent, amb una escenografia especialment creada per a conéixer la història i l’evolució de l’apicultura en la nostra societat, una sala d’audiovisuals, una área de jocs interactius, una sala de tallers i una botiga especialitzada en productes apícoles i derivats de les abelles.

Montroi (València) és un dels municipis de la Comunitat Valenciana on l’apicultura està més arrelada per tradició familiar. Gràcies a l’esforç i el tremp d’un bon nombre d’apicultors d’esta localitat, esta activitat, que es vincula al màxim profund de la nostra història, ha pogut mantindre’s i inclús desenrotllar-se. L’Ajuntament de la localitat, animat per diversos agents que intervenen en el procés de recol·lecció i envasament de la mel (apicultors, fabricants de ruscos, envasadors, comerciants, etc,) va dissenyar i va crear fa ja quasi vint anys, la Fira Valenciana de la Mel (FIVAMEL).

En els últims anys, no obstant això, la Fira Valenciana de la Mel s’ha convertit en el fòrum perquè les abelles i, per tant, l’apicultura siguen declarades PATRIMONI DE LA HUMANITAT per la UNESCO. Per la importància de la seua labor pol·linitzadora en ecosistemes naturals i agraris, l’abella i l’apicultura són pilars de la biodiversitat i bioindicadores de la salut del nostre planeta. En este sentit, s’han realitzat actuacions reivindicatives en forma de performances, però també s’han arreplegat firmes que s’han tramitat davant dels distints òrgans competents. Una petició que continuarà sent visible i patent en MUVAMEL.

DETALLS

Tota la família

La Pau, 35 · 46193 Montroi

96 255 59 86

reservas@museovalencianodelamiel.com

POTSER ET POT INTERESSAR

també en    Montroi