El projecte Gastroribera va començar en l´any 2019. Els pilars principals en els que es basa esta iniciativa es el de la valorització de la gastronomia basada en el producte local ,produït o processat en la Ribera de Xúquer. El objectiu final del projecte es el posicionament turístic de la gastronomia de la Ribera. La Ribera te una riquesa excepcional en productes això dona una gran colorit a la gastronomia i les experiències turístics que es poden oferir basades en el territori.

Gatroribera ha anat canviant i adaptant- se a les diferents circumstàncies que s han donat en els diferents anys de la seua creació.

JORNADES D’INTERCANVI ESCOLES DE CUINA

CONCURS DE TAPES INNOVADORES EN EL PRODUCTE LOCAL

TROBADA GASTRO RIBERA KM0 (DIUMENGE 27 DE NOVEMBRE)

OBJECTIUS ESPECÍFICS:

El projecte persegueix:

  1. Posicionar a la Ribera de Xúquer com a destí gastronòmic, els principals esdeveniments gastronòmics de la Ribera on es pretén que els productes i productors de la nostra comarca siguen protagonistes de la visita turística.

  2. Donar a conèixer les variades ofertes de productes turístics basats en els productes agrícoles o matèries primàries protagonistes de la nostra comarca: visites a horts, cooperatives, passeig pels arrossars, Museu de la mel, Museu del xocolate.

  3. L’intercanvi de bones pràctiques en la posada en funcionament de productes de turisme gastronòmic i experiències basades en el territori.

  4. Oferir a productors i empreses turístiques un fòrum de trobada, intercanvi i networking per a la creació de noves experiències de turisme gastronòmic.

Així mateix, pretén fomentar el consum del producte local, millorar les dades del sector agrari i millorar les produccions mitjançant una volta al consum de productes locals per mitjà dels canals curts de venda i conscienciació de la volta a una alimentació saludable. Aquest binomi entre el sector primari i el turisme, contribueix a generar riquesa i enforteix el teixit social, empresarial.