gastroribera22

El projecte Gastroribera va començar en l´any 2019. Els pilars principals en els que es basa esta iniciativa es el de la valorització de la gastronomia basada en el producte local ,produït o processat en la Ribera de Xúquer. El objectiu final del projecte es el posicionament turístic de la gastronomia de la Ribera. La Ribera te una riquesa excepcional en productes això dona una gran colorit a la gastronomia i les experiències turístics que es poden oferir basades en el territori.

Gatroribera ha anat canviant i adaptant- se a les diferents circumstàncies que s han donat en els diferents anys de la seua creació.

OBJECTIUS ESPECÍFICS:

El projecte persegueix:

 1. Posicionar a la Ribera de Xúquer com a destí gastronòmic, els principals esdeveniments gastronòmics de la Ribera on es pretén que els productes i productors de la nostra comarca siguen protagonistes de la visita turística.

 2. Donar a conèixer les variades ofertes de productes turístics basats en el productes agrícoles o matèries primàries protagonistes de la nostra comarca: visites a horts, cooperatives, passeig pels arrossars, Museu de la mel, Museu del xocolate.

 3. L’intercanvi de bones pràctiques en la posada en funcionament de productes de turisme gastronòmic i experiències basades en el territori.

 4. Oferir a productors i empreses turístiques un fòrum de trobada, intercanvi i networking per a la creació de noves experiències de turisme gastronòmic.

Així mateix, pretén fomentar el consum del producte local, millorar les dades de el sector agrari i millorar les produccions mitjançant una volta a el consum de productes locals per mitjà dels canals curts de venda i conscienciació de la volta a una alimentació saludable. Aquest binomi entre el sector primari i el turisme, contribueix a generar riquesa i enforteix el teixit social, empresarial.

JORNADES D’INTERCANVI ESCOLES DE CUINA

Les jornades d´intercavni es duran a terme en lels centres formatius d´hostalería de la Ribera de Xúquer durant el mes de novembre. En cada centre es farà un e la sessió Show cooking per mostrar els plats i les postres que des de cada Ajuntaments vol posicionar i difondre. Seran 3 sedes: Algemesí, Cullera i Alzira, on es alumnes de la escola amfitriona prepararà el plat del sue municipi acompanyat pels professors i si ho consideren d´algun cuiner de renom del municipi.

show cooking per part dels alumnes de cada centre d´una recepta que propose el centre

Show cooking per part dels docents del centre d´una recepta en producte de temporada

La Associació Valenciana d´agricultors AVA participarà en una xarrada per explicar la importància de consumir productes de proximitat i mostrarà un MAPING dels productes de la comarca.

CONCURS DE TAPES INNOVADORES EN PRODUCTE LOCAL

TROBADA GASTRO RIBERA KM0

Comptarà en 3 zones diferenciades: Zona Concurs de tapes, Zona «el millor de cada casa i Zona productors/mercat.

ZONA « EL MILLOR DE CADA CASA»

 • Cada ajuntament participant que esta promocionant algun plat o postre del municipi, sempre en producte local. Haurà de cuinar el seu plat i prepararà degustacions per a 50 persones.

ZONA: CONCURS DE TAPES INNOVADORES EN FORMAT SHOW COOKING

 • Este dia els centres formatius que ja hauran treballat en la tapa a presentar cuinaran en directe la tapa davant el públic present i el jurat .
 • El concurs te caràcter sura-provincial ja que participaran centres formatius de València, Alacant i Castelló.

ZONA MERCAT Participació de productors amb degustacions

 • Els productors també tindran el seu lloc en este encontre on podran exposar els seus productes, fer degustacions i fins i tot fer venda dels seus productes .

 • Es convidarà als productors de productes locals : taronges, caqui, mel, arròs, vi, oli, formatges,embotits…

Participació empreses de turisme

 • Les experiències turístiques basades en la gastronomia i els seus productes i/o conreus tindran cabuda en este encontre on, les empreses podran exposar el seu catàleg de productes per a donar a conéixer les diferents oportunitats que els visitants tenen en la comarca de la Ribera de Xúquer:

 • Cicloturisme entre arrossars, visites dels horts, museus de la mel i el xocolate…

 • Les degustacions funcionaran en tickets a preu popular ( 2 o 3 euros)

 • Hi haurà un speaker amenitzant la jornada i explicant els plats i entrevistant.

Participació dels restaurants

 • Com tots els anys es convidarà a participar als restaurants de la ribera per a que durant tot el mes de Novembre puguen oferir un menú o plat Gastroribera km 0 en els seus restaurants.

PROGRAMACIÓ FIRA/MERCAT GASTRORIBERA KM 0

 • De 09.00 a 12.30h: CONCURS DE TAPES INNOVADORES AMB PRODUCTE LOCAL SUPRAPROVINCIAL

  • Show cooking en directe per part dels diferents centres que participen en el concurs

  • Finalitzarà en la deliberació del jurat i l´entrega dels premis

 • De 12.30 a 16.30h: EL MILLOR DE CADA CASA

  Espai on es podrà veure cuinar i degustar els plats de referència de la cuina de la Ribera de Xúquer amb plats innovadors sempre amb productes de proximitat. Participaran cuinera que venen de la mà dels ajuntaments que estan promocionant algun plat o postre del municipi.

 • De 09.00 a 21.00h: ZONA PRODUCTORS

Els productors també tindran el seu lloc en aquesta trobada on podran exposar, fer degustacions i fer venda dels seus productes.