I Jornada de Cicloturisme Ribera de Xúquer

El Consorci de la Ribera el/la convida a les I Jornades de Cicloturisme Ribera de Xúquer. 

L’Àrea de Turisme del Consorci de la Ribera, dins del seu Pla de Dinamització i Governanza Turística, ha organitzat les I Jornades de Cicloturisme Ribera de Xúquer amb la finalitat de presentar les onze ciclorutes que s’han dissenyat i que recorren diversos municipis de la Ribera de Xúquer, així com mostrar la recuperació del traçat de l’Antic Trenet com a via verda.

Aquestes jornades volen ser una cita anual per a la reflexió sobre les possibilitats que s’obrin de la mà de la bicicleta com a vehicle per al desenvolupament turístic de la Ribera de Xúquer.

Les jornades tindran lloc els dies 29 i 30 de novembre a la Barraca d’Aigües Vives, i es desenvoluparan en dues parts.

El divendres dia 29, a les 10.00 hores, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de la Barraca d’Aigües Vives,  tindrà lloc una sèrie de ponències presentades per Turisme – Comunitat Valenciana, la Diputació de València, Camins Naturals, l’Associació Valenciana d’Amics del Ferrocarril i l’Àrea de Turisme del Consorci de la Ribera.

Seguidament, es realitzarà una taula redona en la qual intervindran operadors públics i privats del sector del cicloturisme, i actuarà com a moderador Alberto Galloso director de Soluciones Turísticas, del Club de Producte Ribera de Xúquer.

El 30 de novembre un grup tancat de bloguers realitzarà una eixida representativa de la xarxa de ciclorutes Ribera de Xúquer.

Durant els dies previs a les jornades es portarà a cap una exposició relacionada amb la xarxa cicloturista de la Ribera de Xúquer, així com objectes relacionats amb l’antic Trenet. L’exposició estarà ubicada en l’Àrea de Turisme del Consorci de la Ribera (pl. Mercat s/n d’Algemesí) i serà traslladada el dia 29 a la Barraca d’Aigües Vives.

 

PROGRAMA


Divendres 29 de novembre
10.00 h. Obertura Jornada
  • Sr. Diego Gómez García. Alcalde d’Alzira
  • Sra. Verónica Almunia. Alcaldessa de la Barraca d’Aigües Vives.
  • Sr. Francesc Colomer. Secretari Autonòmic de Turisme.
  • Sr. Jordi Mayor. Diputat de Turisme.
  • Sr. Txema Peláez. President de la Mancomunitat de la Ribera Alta.
10.15 h. Cicloturisme en la Comunitat Valenciana 
  • Sr. José Manuel Almerich. Cicloturisme a la Comunitat Valenciana.
  • Sr. Evarist Caselles. Patronat de Turisme de la Diputació de València.
11.00 h. Café

11.20 h. Audiovisual.   

11.30 h. La Via Verda de l’Antic Trenet i la Xarxa Cicloturista de la Ribera de Xúquer
  • Aspectes tècnics i d’explotació de l’antic tramway i posterior ferrocarril secundari de Carcaixent a Gandia i Dénia.  Sr. Joan Lluis Llop. R. Externes i Patrimoni. AVAF Associació Valenciana d’Amics del Ferrocarril.
  • Sr. Juan Arturo Giménez Uribelarrea. Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Subdirecció General de Regadius i Infraestructures Rurals. Direcció General de Desenvolupament Rural, Innovació i Política Forestal.
  • Presentació de la Xarxa Cicloturista Ribera de Xúquer. Sra. Graciela Olivert. Directora de Àrea de Turisme del Consorci de la Ribera.
12.30 h. Taula redona
Operadors públic-privats del sector cicloturisme. Moderador: Alberto Galloso. Director de Soluciones Turísticas (Club de Producte Ribera de Xúquer).

13.30 h. Clausura

13.45 h.  Vi d’honor 

Dissabte 30 de novembre

Eixida representativa de la Xarxa Cicloturista Ribera de Xúquer. 
Només per a professionals del sector i amb places limitades.