Project Description

Ajuntament de Real
C/ de la Pau, 2
46194 – Real
Gentilici: Realer / Realera
Habitants: 2.321
Tel. Aj.: 96 255 50 06
Web: www.ajuntamentdereal.es

 

Real

Situat dins de la comarca de la Ribera Alta del Xúquer en la subcomarca de la Vall dels Alcalans. Dins del seu relleu destaca el riu Magre, el curs del qual abraça en un meandre a la població i el cabal de la qual és aprofitat per al regadiu de la seua horta. Entre les elevacions montuosas destaquen la Serreta, el Espolón, el Carrechal i les llomes del Penyal i del Sogroy.
El clima és mediterrani.

En la seua obra mestra sobre el Regne de València, Cavanilles es refereix al nom de Real com una deformació del nom àrab de Rahal, que significa terrassa al·luvial o vega d’un riu.

Església Parroquial de Sant Pere
Aquesta església parroquial és un edifici del 1587. Construït seguint els cànons de l’estil gòtic florit, posteriorment ha sigut objecte de nombrosos afegits i innovacions.

Serra de Martés i de l’Au (LIC)

Àrea muntanyosa que probablement constitueix la millor àrea de matolls litorals mediterranis del conjunt valencià. A més, l’abundància de rocams la converteixen en un àrea d’especial interés per a les aus rapaces, en concret, per a l’àguila perdiguera, que té tres parelles nidificants en la zona. Finalment, la zona acull la Cova Bella, considerada un refugi important per a les rates penades.

Festes Patronals
Des del 1956, se celebren les festes en honor a Sant Pere, l’Aurora i el Diví Xiquet a principis de juliol. En aquestes festes es fa una presentació de la reina i la cort de festes, un concert de la banda musical del poble, diverses processons, una cavalcada, castells de focs artificials i sopars a la plaça del País Valencià seguits de revetlles.
Falles
A Real es viuen les falles una setmana abans que les de València. D’aquesta manera, els músics del poble poden tocar tant a les falles del poble com a les de València. Real té dues falles, amb els monuments fallers corresponents.
Festes dels Sants de la Pedra
L’1 i el 2 d’agost se celebra la festa d’ Abdó i Senén amb una processó amb els sants i un sopar.
Festa de Santa Bárbara
Des del 2008, a principis de setembre els veïns del carrer Santa Bàrbara celebren la festa de Santa Bàrbara amb alguns actes religiosos, un sopar i una orquestra.