CASTELL DELS ALCALANS

El castell islàmic d’Alcalá o dels Alcalanes (de l’àrab al-Qal’a, “la Fortalesa”) ocupa el cim d’un dels turons meridionals de la serra Falaguera, a la partida dels Castellars, prop de la Cova Fumada, que fa de divisòria amb el terme de Llombai. Està situat a 170 msnm, en un promontori calcari circunvalado pel riu Magre al sud i el barranc dels Ofegats al N i O (coordenades geogràfiques: latitud, 39º 19 ’48’ ‘, longitud, 0º 35’ 3 ”; UTM : X 708236.22, I 4356267.34). Les restes del castell són visibles des del paratge dels Estrets, quan ens desplacem des Llombai en direcció a Reial de Montroi per la carretera C-3322.

La visita és didàctica a través de panells informatius i punt d’informació.

Té una Zona d’esplai del Castell dels Alcalans (es pot arribar a ella amb cotxe), des d’on es pot accedir a peu al Castell seguint les indicacions.

Es van instal·lar 7 taules de pícnic amb dos bancs incorporats, amb capacitat per a 6 persones cada taula, de dimensions 1’95 m per 1,60 m.

Addicionalment es va instal·lar una taula de pícnic preparada per a persones amb mobilitat reduïda. La taula tenir unes dimensions de 2’55 m per 1,60 m, i la capacitat és la mateixa que per a les altres taules però preparada per allotjar a 4 persones que compten amb mobilitat reduïda. Tant les taules com els bancs són de fusta. Hi ha un camí que surt des de la PL. de la Constitució de Montserrat.

DETALLS

Tota la familia

Monserrat, València, Espanya

962 98 80 00

POTSER ET POT INTERESSAR

també en    Montserrat