Fruites y verdures

La nostra comunitat és ben coneguda pels seus típics camps de cítrics i la seua horta valenciana, on es cultiven diferents hortalisses segons la temporada de l’any, enriquint la gastronomia tradicional amb plats plens de sabor i color. A més dels cítrics i els caquis, la comarca valenciana de la Ribera de Xúquer és famosa per la qualitat de les seues fruites i verdures. El clima i l’entorn natural fan de la Ribera una zona ideal en la qual podem trobar tomaques, albergínies, pimentons, pésols, faves, tirabeques, kiwis, carabasses i alvocats, entre altres. Molts d’aquests cultius són ecològics i els podem adquirir en els següents establiments seleccionats i a la seua botiga online.

LES TEMPORADES

PRIMAVERA: Comencem la temporada amb verdures com les faves, alls tendres, carlotes, porros, carxofes, encisams, raves i remolatxes; i entre les fruites de primavera destaquen les maduixes, albercocs i prunes.

ESTIU: A l’estiu podem trobar les bledes, tomaques, cogombres, cebes, creïlles, pimentons, carabassetes i gran varietat de fruites com l’albercoc, bresquilla, nectarina, meló d’Alger, meló de tot l’any, figues i pruna.

TARDOR: Aquesta temporada es caracteritza pel fesol tendre, carabassa, bledes, xirivies, moniato, ceba, dacsa i albergínia, així com fruites tan apetitoses com les peres, caquis, codonys, pomes i mangranes.

HIVERN: A l’hivern trobem l’all, xicoira, nap, coliflor, col de Brussel·les, fenoll, card, endívia i la carxofa. Entre les fruites més característiques d’aquesta estació tenim les taronges, mandarines, pomelos, llimes, codony, raïm i caquis.

On puc comprar aquests productes?