Taronja

La citricultura és, sens dubte, la producció agrícola per excel·lència en la Ribera de Xúquer. Però, sobretot, constitueix una forma de vida per a milers d’agricultors. Las primeres plantacions valencianes daten del segle XVIII i va ser a la fi d’aquest segle quan es va començar a comercialitzar per al seu consum en fresc, és a dir de l’arbre i directament a casa.

Les taronges valencianes es diferencien de les d’altres territoris pel seu sabor entre àcid i dolç, el seu color intens i la seua aroma i suculència excel·lents, així com també destaquen per tindre la pell més fina, amb poques taques i lesions externes. Els tarongers valencians floreixen a principis de la primavera per a estar llestos, segons el tipus de varietat, des de mitjan tardor fins a inicis d’estiu.

Aquesta comarca és mundialment coneguda com “el bressol de la taronja” ja que gaudeix d’un clima privilegiat per al cultiu i producció d’aquests cítrics, i va ser en la Ribera on es va posar en marxa la primera plantació de taronges d’Espanya. Per això, és ací on trobem els millors comerços per a adquirir cítrics.

On puc comprar aquests productes?