Trobada Gastroribera KM0

(Diumenge 27 de novembre)

Comptarà en 3 zones diferenciades: Zona Concurs de tapes, Zona «el millor de cada casa i Zona productors/mercat».

ZONA «EL MILLOR DE CADA CASA»

  • Cada ajuntament participant que esta promocionant algun plat o postre del municipi, sempre en producte local. Haurà de cuinar el seu plat i prepararà degustacions per a 50 persones.

ZONA: CONCURS DE TAPES INNOVADORES EN FORMAT SHOW COOKING

  • Aquest dia els centres formatius que ja hauran treballat en la tapa a presentar cuinaran en directe la tapa davant el públic present i el jurat.
  • El concurs té caràcter sura-provincial, ja que participaran centres formatius de València, Alacant i Castelló.

Col·laboren: IES LLOPIS MARÍ de Cullera, ESCOLAPIOS d’Algemesí,  i CIPFP DÈNIA.

ZONA MERCAT Participació de productors amb degustacions

  • Els productors també tindran el seu lloc en aquest encontre on podran exposar els seus productes, fer degustacions i fins i tot fer venda dels seus productes.

  • Es convidarà als productors de productes locals: taronges, caqui, mel, arròs, vi, oli, formatges, embotits…

Participació empreses de turisme

Les experiències turístiques basades en la gastronomia i els seus productes i/o conreus tindran cabuda en aquest encontre on, les empreses podran exposar el seu catàleg de productes per a donar a conèixer les diferents oportunitats que els visitants tenen en la comarca de la Ribera de Xúquer:

  • Cicloturisme entre arrossars, visites dels horts, museus de la mel i el xocolate…
  • Les degustacions funcionaran en tiquets a preu popular.
  • Hi haurà un speaker amenitzant la jornada i explicant els plats i entrevistant.

Participació dels restaurants

  • Com cada any es convidarà a participar als restaurants de la ribera perquè durant tot el mes de novembre puguen oferir un menú o plat Gastroribera km 0 en els seus restaurants.

PROGRAMACIÓ FIRA/MERCAT GASTRORIBERA KM 0

  • De 11.00 a 13.00h: CONCURS DE TAPES INNOVADORES AMB PRODUCTE LOCAL SUPRAPROVINCIAL

    • Show cooking en directe per part dels diferents centres que participen en el concurs.

    • Finalitzarà en la deliberació del jurat i lliurament dels premis.

  • De 12.30 a 16.30h: EL MILLOR DE CADA CASA

    Espai on es podrà veure cuinar i degustar els plats de referència de la cuina de la Ribera de Xúquer amb plats innovadors sempre amb productes de proximitat. Participaran cuinera que venen de la mà dels ajuntaments que estan promocionant algun plat o postre del municipi.

  • De 10.30 a 21.00h: ZONA PRODUCTORS

Els productors també tindran el seu lloc en aquesta trobada on podran exposar, fer degustacions i fer venda dels seus productes.