Cargando Eventos
Este evento ha pasado.

CICLE CANTAUTORS ALZIRA 2020

 

– Dissabte 10 d’octubre. Casa de la Cultura, a les 20 hores

MARA ARANDA presenta TROBAIRITZ

Mara Aranda és una de les intèrprets valencianes amb més projecció internacional. Quasi tres dècades investigant i cantant músiques valencianes, turques, gregues, occitanes, medievals o sefardites.

Trobairitz és un espectacle en clau femenina escrit per dones, interpretat per dones i que tracta la problemàtica de les dones a l’època medieval i l’equipara amb la situació actual. Fruit d’un procés d’investigació i recopilació dels textos, escrits en occità, per cantautores medievals, denominades trobairitz, en què Mara Aranda busca reivindicar el paper amagat de la dona dins de la història de la música de manera didàctica comparant-los amb la situació actual que viuen les dones.

 

Mara Aranda (veu), Alba Asensi (rota, arpa i cors), Belisana Ruiz (cítoles, rota i cors), Míriam Encinas (flautes, viella i percussió)  i  Paula Rivera (violes).

 

Entrada 3 € (2 € amb descomptes).

 

– Divendres 16 d’octubre. Casa de la Cultura, a les 20 hores

NÉSTOR MONT presenta CANÇONS D’ABRAÇAR ARBRES

El seu nou treball, Cançons d’Abraçar Arbres, és un repertori que “vaig compondre per traure fora el sentir, emocions i reflexions, i fer un pas més en el creixement personal. Lluny de superficialitats amb este repertori ens endinsem en un món interior que tots compartim com a humanitat. Li dic d’abraçar arbres referenciant-me en un text de prosa poètica de Joan Paredes que es diu Miquel Abraça Arbres, i tracta d’una persona que necessita reparar-se i comença a fer-ho abraçant arbres fins que un dia comença a abraçar persones. D’alguna manera per a mi moltes d’estes cançons han sigut els arbres on abraçar-me”.

 

Músics: Néstor Mont, veu i guitarra / Robert Moreno, bateria / Vicent Colonques, teclats / Jordi Pastor, violí i acordió / Xuso Barberà, contrabaix.

 

“Miquel va abraçar un eucaliptus, un xop, una morera; apegà el seu cos a un om, a una olivera, a un pi; encerclà un lledoner, una figuera, una palmera, un plataner… i sense adonar-se’n, abraç darrere abraç, arbre a arbre, va trobar un petit estímul per a cada dia.” Joan Paredes.

 

Entrada 3 € (2 € amb descomptes).

 

– Dissabte 17 d’octubre. Casa de la Cultura, a les 20 hores.

JONATAN PENALBA presenta REVERSIONS

Nascut l’any 1991 en la localitat valenciana de l’Alcúdia, en la comarca de la Ribera Alta, Jonatan Penalba ja és un veterà en el món de la cançó, malgrat la seua joventut. I és que molt prompte es va introduir en el món de la música tradicional, i s’ha foguejat en multitud d’actuacions en els escenaris més diversos.

 

L’aparició del seu primer disc, De soca-rel (Temps Record, 2018), el va situar en molt poc de temps en un lloc ben destacat dins del panorama de la música folk valenciana. Han sigut 2 anys intensos, amb molts concerts al País Valencià i a Catalunya, i també un concert a l’altra banda del mar, a Formentera. Fins i tot ha arribat a compartir escenari amb Maria del Mar Bonet, i també ha rebut 3 nominacions en els Premis Ovidi i ha sigut finalista en els Premis Carles Santos de la música valenciana.

 

I ara, este 2020, ens arriba el seu últim treball, Reversions.

 

Este nou disc i espectacle ens presenta a un Jonatan Penalba lleugerament diferent del que hem conegut fins ara, que s’allunya un poc de la sonoritat tradicional per acostar-se al pop, però sense oblidar del tot la música d’arrel. Així, esta nit podrem escoltar temes tradicionals com la Granaïna de Montaverner, i un cant d’estil. Però també cançons de Miquel Gil, Ovidi Montllor, La Gossa Sorda, Lluís Llach, Raimon o Feliu Ventura; i lletres de poetes com ara Enric Casasses, Vicent Andrés Estellés i Ausiàs March.

 

FORMACIÓ: Jonatan Penalba, veu / Hèctor Peropadre, acordió i llaüt / Pere Ródenas, guitarra.

 

Entrada 3 € (2 € amb descomptes).

Aforaments limitats i controlats amb mesures de seguretat (COVID-19).

Ús obligatori de mascareta.

#culturasegura

 

VENDA D’ENTRADES

ANTICIPADA

 • TAQUILLA DEL GRAN TEATRE: dimarts i dijous de 19.30 a 21 h
 • NOTIKUMI:
  • Telèfon: 914879637, de 9 a 14 h i de 16 a 20 h (de dilluns a divendres)
  • Per Internet: www.notikumi.com, les 24 hores

 

 

 

EL MATEIX DIA DE L’ACTE

Una hora abans de l’acte, a la Casa de la Cultura.

Es podran sol·licitar els carnets corresponents, tant a l’entrada del Gran Teatre com a la Casa de la Cultura.

 

 

NORMES BÀSIQUES

 1. COVID-19. Aforaments limitats i controlats amb mesures de seguretat.
 2. Ús obligatori.
 3. DESINFECCIÓ. Ús obligatori de gel hidroalcohòlic a l’entrada en els diferents espais.
 4. Una vegada començat l’espectacle no es permetrà l’accés a la sala, per la qual cosa es prega puntualitat.
 5. FOTOGRAFIES I ENREGISTRAMENTS. No es permet cap mena de gravació dels espectacles sense autorització expressa de la companyia o de l’organització.
 6. RELLOTGES I TELÈFONS MÒBILS. Els espectadors i espectadores hauran d’apagar els mòbils i qualsevol alarma que moleste l’atenció del públic o dels intèrprets.
 7. Esta programació està subjecta a possibles variacions.
 8. A l’interior de l’espai, no es poden consumir aliments ni introduir recipients de vidre. Per altra banda, complint la legislació vigent, no es pot fumar en tot el recinte. Es reserva el dret d’admissió.