Cargando Eventos
Este evento ha pasado.
  • Durant tot el mes de novembre 24 restaurants ofereixen menús i esmorzars amb els ingredients de la Ribera com a protagonistes.

  • Jornades sobre producte i showcookings amb cuiners de la Ribera.

  • Concurs de receptes en facebook amb productes de proximitat

  • Els alcaldes cuinen la paella del seu poble.

  • Cataleg de productes km 0

Gastro Ribera presenta la seua segona edició, amb un mes dedicat a posar en valor la riquesa gastronòmica de la Ribera de Xúquer i a potenciar el consum en restaurants i comerços locals, amb l’objectiu de promocionar la proposta turística i gastronòmica de la regió.

Gastro Ribera 2020 està organitzat pel Consorci de la Ribera, la Mancomunitat de la Ribera Baixa i la Mancomunitat de la Ribera Alta, amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana i L’Exquisit Mediterrani, el Patronat Provincial de Turisme de València i Del Tros al Plat i AFIC, l’Agència per al Foment d’Iniciatives Comercials.

Ribera de Xúquer, terra de sabor

En la Ribera de Xúquer els sabors de la costa i l’interior vénen condicionats pels seus meravellosos paisatges. Els productes porten impregnat en el seu ADN el saber fer i la saviesa de les mans expertes que els cultiven. Per això, l’arròs, la taronja, el caqui, la mel de taronger, el vi, la mistela, les verdures de l’horta i l’oli són els productes entorn dels quals giren les accions incloses en Gastro Ribera.

Durant tot el mes de novembre un total de 24 restaurants i 12 municipis participaran en aquesta iniciativa amb esmorzars, menús i plats basats en el producte de proximitat. El Racó d´Aletes d’Alberic, Restaurant Mel de Romer, La Mesedora, Restaurant Valhalla i Restaurant Trencadis d’Algemesí, Rostidor L´Alfábega d’Alginet, Restaurant Dies de vi i Roses d’Almussafes, CamiVell Restaurant, Ca Tomás, Restaurant el Caramelito i Restaurant Arnadí d’Alzira, Restaurant Ribera i L’Espardenyot de Carcaixent, Mar&Lo de Catadau, Restaurant L’Oncle Pere de L’Alcúdia, Restaurant TABICK Lounge i Arrosos i Brases Ros Studio de Llombai, La Camarga, Cerveseria Fabbana i Casino Riola de Riola, Ca Agustí, Restaurant E.J. London, El Rebost Restaurant de Sueca i Fonda Tous de Tous són els espais que participen en aquesta iniciativa.

Fomentar el turisme en La Ribera

Un altre dels objectius de Gastro Ribera és contribuir a fomentar el turisme en la zona. Per això s’ha posat en marxa un sorteig de 3 experiències turístiques valorades en 150 euros cadascuna, per als qui consumisquen 3 menús, plats o esmorzars en establiments diferents de Gastro Ribera durant el mes de novembre. Mitjançant un sistema de segells o signatura d’establiment en el díptic de Gastro Ribera, que hauran de pujar a un formulari, podran participar en el sorteig, els guanyadors del qual s’anunciaran l’1 de desembre.

El saber no ocupa lloc

Gastro Ribera té també un vessant didàctic implementat mitjançant la realització d’un cicle de seminaris, per al qual el Consorci de la Ribera compta amb la col·laboració de la plataforma online de L’Exquisit Mediterrani, enfocats a ressaltar diferents aspectes dels productes locals que se celebraran els dies 11, 12 i 13 de novembre de manera online.

El Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, el diputat de Turisme, Jordi Mayor, el president del Consorci de la Ribera, Óscar Navarro, i el president de la Mancomunitat de la Ribera Baixa, Arturo Gabriel Escrig inauguraran el Cicle de Seminaris el primer dia de la jornada. El primer d’aquests seminaris estarà dedicat al turisme i el producte de proximitat. La trobada online del 12 de novembre tractarà sobre l’intercanvi d’experiències en el foment del producte de proximitat i per a finalitzar el cicle de seminaris el dia 13 de novembre tractarà sobre un producte de la Ribera de Xúquer: l’Arròs.

Showcookings en el Cdt

Així mateix, el CdT de València acollirà la celebració d’1 sesió de showcooking de la mà de cuiners experts de la Ribera de Xúquer, que donaran a conéixer receptes i tècniques de cuina amb ingredients km0.

La paella del meu poble

No hi ha millor manera de conèixer un lloc que a través de la seua gastronomia, i en aquest cas, a través de les diferents maneres de fer la tradicional paella que compta amb grans exemples en La Ribera de Xúquer. L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i el de Sumarcàrcer, David Pons, s’involucren en Gastro Ribera cuinant la paella del meu poble” donant així a conèixer no només una forma concreta de cuinar aquest tradicional plat, si no també els costums, tradicions i l’entorn de cada poble.

Tots poden guanyar

Les xarxes socials són una valuosa eina per a fer a tots partícips de Gastro Ribera, i per això en aquesta edició se celebrarà de nou el concurs de receptes en el qual els participants hauran de pujar a les xarxes socials una foto i una recepta d’un plat elaborat amb els productes Km0 entorn dels quals gira aquest projecte: l’arròs, la taronja, el caqui, la mel de taronger, el vi o la mistela, les verdures de l’horta. La recepta guanyadora obtindrà una cistella de productes de la regió per a continuar gaudint a casa de la gastronomia de la Ribera de Xúquer.

Productes de proximitat l’opció més sostenible
Dins de Gastro Ribera els productes de proximitat són els protagonistes i per a donar-los a conéixer s’elaborarà un catalogue informatiu que recollirà els productors de la Ribera i on es poden adquirir.

Tasta la Ribera!