Cargando Eventos
Este evento ha pasado.

Descripció de la ruta

Aquesta ruta començarà a la Porta de l’Ajuntament i d’allí ens dirigirem cap a l’Argue, on vorem la caiguda de la sèquia comuna al Riu Albaida.

Després continuarem cap a les Salines, pel Poliesportiu Municipal , antic campament militar. Per baix del pont per on passa la CV-41 Xàtiva-Manuel  accedirem al paratge natural de les Salines. Una vegada allí, vorem l’antic edifici de la Casa de la Sal, (obra del segle XVIII, promoguda per la monarquia borbònica) i també  podrem observar l’antiga explotació salinífera que va estar activa fins el final del s. XIX.

Així també, podem destacar entre la flora, el Limonium, una planta endèmica, que sols la podem trobar a Xàtiva i en les poblacions del voltant de Manuel. Continuant tot recte, arribarem al que anomenem “la paret de les bales”, una xicoteta elevació de la muntanya, on els militars realitzaven les seues pràctiques de tir. Ahí podrem observar els materials característics del paratge que s’anomenen Arenisques. Hi ha roques de diferents materials.

Després agafarem una senda que queda a la dreta que és un xicotet barranc. Continuem fins que apleguem a un encreuament de camins. El camí que queda enfront és el que va a la Font Amarga, ja terme de Castelló. (ruta que també es pot continuar). I el camí que queda a la dreta, és el que ens portarà a “la Paret del Moro”, que en els seus dies, pel segle X, època musulmana, va ser una torre vigia. En l’actualitat s’ha reformat i sols es conserva la base.

Al baixar de la paret del Moro tornarem cap a les Salines per acabar la nostra ruta.

Dificultat: Baixa

Nombre màxim de participants:40

Idioma de la visita:Valencià