Cargando Eventos
Este evento ha pasado.

L’eixida tindrà lloc a la plaça de la Llibertat, on es troben l’Església i l’ajuntament, a les 10:00 del matí. Eixirem per dins del poble a buscar l’Avinguda del País Valencià, en direcció al Poble Nou, una pedania de Llaurí.

Quan passem l’última casa del Poble Nou comença la muntanya, entrarem a ella per la Senda dels Collaets, una senda que s’empina només començar uns 50 metres, per a suavitzar una vegada passat eixe primer ‘trago’. La senda és estreta però molt agradable pel terreny i per la pinada que l’envolta.

A uns tres-cents metres de començar la senda es troba el forn de calç, la qual cosa no és massa habitual per lo llunyà que està del camí principal.

Continuarem per la senda fins arribar al primer collat, des d’alli tindrem unes bones vistes de la Creu i el Cavall, que són la frontera natural entre les dos Riberes.

En poc de temps arribarem a la Font de Sansofí on esta enclavada la principal urbanització de Llaurí, i no es casual, l’aigua i les impressionants vistes enganxen als visitants.

Tornarem enrere, pel mateix lloc per on hem pujat per a desviar-nos cap a l’aljub, una construcció de la qual no tenim massa dades, però pel tipus de construcció i la seua utilitat, la qual ens ha contat un veí del poble, podria haver-se construït a principis del segle XX.

En acabar la visita a l’aljub continuarem per una pista forestal per fer una curta però forta pujada i tornarem a la senda dels Collaets en direcció al Poble Nou i des d’allí pel mateix lloc per on hem pujat, baixarem cap a Llaurí on donarem per acabada l’excursió.