Cargando Eventos
Este evento ha pasado.

Descripció de la ruta

La ruta ambiental de Catadau, com totes les altres, té el seu punt d’encontre a l’ajuntament del municipi. Després agafarem els cotxes per a desplaçar-nos fins a l’inici de la ruta ambiental, a 1,2 kms des de l’ajuntament, però així evitem caminar per un dels carrers més transitats. Aparquem els cotxes en el camp de futbol, des d’on iniciem la ruta prenent la desviació cap al barranc ample (pel carrer Lloma molina 14) i seguim la senda de terra i pedres mentre voregem el barranc, deixant a ma esquerra la urbanització Lloma Molina.

En aquest punt s’explica sobre el paisatge com s’ha anat transformant i modificant el barranc, fent referència als cultius de seca que hi havia abans i que encara trobem alguns arbres com oliveres o garroferes, i s’ha que s’han transformat zones per al cultiu de regadiu, amb camps de tarongers, kakis, etc. O altres que s’han perdut i actualment tornen a formar part del barranc.

Seguim per la senda del barranc arribem a un punt en que la dificultat del camí augmenta durant uns metres, ja que existeix un major desnivell i hi ha pedres soltes.

Una vegada passat aquest tram eixim a una senda més ampla des de la qual, si les condicions acompanyen, es pot divisar l’albufera de València. Seguirem aquest camí bordejant el Barranc ample fins al camí dels barranquets de Rollo.

 

En aquest punt ens desviem en la bifurcació per veure les ruïnes d’un forn morú. Des d’aquest punt també es poden gaudir de les vistes cap a la Colaita i l’Alt del Trencall. Seguim el camí asfaltat que ens entra cap a la urbanització fins arribar al Barranc de la Fontxela, per on descendirem fins arribar a l’àrea recreativa la Fontxela, i seguirem el camí que ens trau altra vegada al camí de l’altet. Abans d’arribar al final de la ruta, agafem el carrer que puja a la nova Ermita de Santa Bàrbara.

Horari:

10.00h. Porta de l’Ajuntament

13.30h. Camp de futbol.

Distància: 7,5 kilòmetres aproximadament

Dificultat: Baixa.

Nombre màxim de participants: 30

Idioma de la visita: Valencià

Cal portar: Vestir amb roba còmoda, calçat esportiu i aigua