Cargando Eventos
Este evento ha pasado.

La ruta ambiental de Llombai transcorre per les diverses sendes i camins del Parc Natural Municipal “El Tello”. El punt d’encontre, com a la resta de rutes ambientals, serà a la Plaça de l’Ajuntament de Llombai, des d’on agafarem els vehicles per a acudir al punt de partida de la ruta (situat a 2 kms aproximadament més endavant en el PR-CV 429 que inicia a la mateixa plaça.

Deixarem els vehicles en l’encreuament del PR amb el camí de la Marquesa, en un camp que hi ha, i es donarà l’eixida a la ruta ambiental.

La primera parada obligatòria que farem la tenim a pocs metres, que és la Torre d’Alèdua (S. XII), Declarada Bé d’Interès Cultural BIC.

Després, seguint el PR, ens dirigim direcció al Corral Blanc, seguint el PR – CV 429 fins arribar a l’encreuament amb el camí del Portixol. En aquest punt, deixem el PR i seguim el camí del Portixol (uns 800m.). Al arribar al encreuament amb el camí de l’Estepar seguim per la pujada de Potan i en la senyalització de la Senda de la Caseta de Bernabé prendrem eixa senda, que trobarem a la dreta. Durant aquest tram podrem gaudir de la diversitat de fauna com llentiscle, cepell, coscolla, Romero, etc. i bordejarem la Caseta de Bernabé, fins tornar al camí.

A uns 600 m deixarem el camí per seguir una senda que eixirà al PR – CV429. Una vegada eixim a aquest seguirem direcció Pla de l’Estepar, fins trobar uns pilons blancs que deixem a la dreta i ens indiquen la senda per baixar al Pouet de l’Estepar, on pararem a fer un xicotet descans.

Seguim la ruta per un caminet de certa pendent pronuncià i amb pedres, que és un dels trams més complicats de la ruta, fins tornar a agafar el PR més endavant, quasi a l’encreuament amb el camí del Portixol.

Des d’ací ens desviem uns metres pel aquest camí per visitar del Mirador i tornem pel mateix tram per reenganxar-nos a PR-CV429 que ja seguirem fins on tenim aparcats els vehicles.